Politică de rambursări și returnări

POLITICA DE RETUR PERSOANE FIZICE

Prin intermediul acesei pagini, dorim să te informăm că drepturile și obligațiile noastre, precum și ale tale în ceea ce privește returnarea produselor cumpărate online (de pe site-ul www.osmotica.ro) sunt reglementate de dispozițiile O.U.G. 34/2014 cu modificările ulterioare privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Condiții generale pentru returul produselor vândute pe www.osmotica.ro

  • Produsele pe care le returnezi trebuie să fie în aceeași stare în care le-ai primit.
  • Produsul trebuie să fie însotit de accesoriile/cadourile cu care a fost livrat.
  • Dacă ai cumpărat mai multe produse de același fel și vrei să le returnezi pe toate, asigură-te că doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.
  • Nu se acceptă produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice / electrice, produsele cărora le lipsesc accesorii.
  • Dacă în coletul de retur se află produse diferite față de cele din formularul completat, după verificarea pachetului de către curier, preluarea va fi refuzată.

În cât timp se poate returna un produs?

În situația în care nu sunteți pe deplin multumiți de performanțele sau caracteristicile produsului achizitionat în regim online de pe site-ul www.osmotica.ro, îl puteți returna în termen de 14 zile calendaristice, conform regulilor de retur de mai jos:

  1. Consumatorul are dreptul de a returna un produs în termen de 14 zile calendaristice fără a fi nevoit să justifice această decizie;
  2. Termenul de 14 zile prevazut la lit. 1) de mai sus se calculează de la data la care clientul a intrat în posesia fizica a produsului;
  3. Înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice, clientul trebuie să ne informeze cu privire la decizia sa de retragere din contract.

Cine acoperă costurile de retur?

Returnarea produsului/produselor este COMPLET GRATUITĂ prin metoda de retur oferită de comerciant (osmotica.ro), respectiv ridicarea coletului de la adresa indicată de dumneavoastră de către curier.

Notă: În cazul în care clientul preferă o altă modalitate de retur, costurile aferente revin în sarcina acestuia și este obligat, totodată, să informeze comerciantul cu privire la modalitatea de retur utilizată. Nu este acceptată returnarea coletelor prin Posta Română. De asemenea, nu avem posibilitatea de a prelua colete cu ramburs.

Cum înregistrezi un retur

Asigură-te că produsul pe care vrei să îl returnezi îndeplinește condițiile generale de retur.

Dacă produsul tău este eligibil returului, ai următoarele opțiuni:

  • Completează cererea de retur și apoi apasă pe butonul “TRIMITE”;
  • Trimite-ne un email la adresa contact@osmotica.ro în care ne specifici numele complet, nr. de telefon, adresa de ridicare, contul IBAN, numărul comenzii și produsul returnat.

Curierul se va prezenta la adresa indicată de tine în cel mult 3 zile lucrătoare de la înregistrarea cererii de retur. 

Te rugăm să te asiguri că produsul este ambalat corespunzător și gata de transport.

Soluționare retur

Din momentul în care ai finalizat cererea de retur, termenul de soluționare este de maxim 10 zile calendaristice.

Când primești banii inapoi?

Dacă ai returnat unul sau mai multe produse și ai selectat opțiunea de a primi banii înapoi, aceștia vor fi transferați în 2-3 zile lucrătoare de la soluționarea cererii de retur. Contravaloarea produselor returnate nu include taxa de livrare, daca aceasta a fost plătită de către client.

Mențiune specială: dreptul de returnare produs nu se aplică în cazul clienților persoane juridice.