5 Beneficii ale apei filtrate la duș: o investiție în sănătatea ta

Cu toții suntem preocupați de calitatea apei pe care o bem, dar și te-ai gândit că și apa cu care te speli poate să facă mai mult rău decât bine?!

Pentru a evidenția importanța apei, am selectat cinci beneficii uimitoare care nu doar contribuie la sănătatea ta generală, ci și îmbunătățesc experiența dușului.

1. Reduce riscul de alergii cutanate

Apa de la robinet conține deseori impurități precum clorul și metalele grele, care pot irita pielea și pot cauza alergii cutanate. Filtrarea apei la duș elimină aceste substanțe nocive, reducând astfel riscul de iritații ale pielii și alergii.

Studiu de referință: Un raport al Environmental Working Group a constatat că expunerea la clorul din apă de duș poate fi asociată cu o creștere a riscului de astm și alergii cutanate la copii.

2. Păr mai sănătos și strălucitor

Chiar și părul beneficiază de la apa filtrată. Substanțele chimice din apă pot face părul să devină uscat și fragil. Filtrarea elimină aceste substanțe, lăsând părul mai hidratat și mai strălucitor.

Cercetare de interes: Conform unui studiu publicat în Journal of Investigative Dermatology, expunerea la substanțe chimice din apă poate contribui la pierderea de proteine din păr și la deteriorarea cuticulei.

3. Protejează împotriva absorbției substanțelor chimice prin piele

Pielea noastră este un organ care absoarbe, iar dușul cu apă filtrată contribuie la reducerea absorbției substanțelor chimice dăunătoare. Acest aspect este deosebit de important pentru persoanele cu sensibilitate la substanțele chimice sau cu probleme ale pielii.

Referință științifică: Un studiu publicat în Journal of Environmental Science and Health indică faptul că pielea poate absorbi substanțe chimice prezente în apă, iar filtrarea reduce această absorbție.

4. Îmbunătățește calitatea aerului din baie

Filtrele de apă la duș nu doar elimină substanțele chimice, ci și reduc nivelul de vapori toxici eliberați în aerul din baie. Acest lucru poate contribui la o calitate mai bună a aerului și la o atmosferă mai sănătoasă în spațiul de duș.

Sursă științifică: Un studiu din American Journal of Public Health a identificat o legătură între calitatea aerului din interior și sănătatea respiratorie.

5. Extinde durata de viață a dușului și a electrocasnicelor

Filtrele de apă la duș protejează nu doar corpul, ci și echipamentele. Clorul și alte substanțe chimice pot deteriora garniturile și mecanismele electrocasnicelor. Filtrarea prelungește durata de viață a dușului și a altor echipamente din baie.

Date tehnice: Conform unui raport al Water Quality Association, filtrele de apă pot reduce depunerile de calcar și pot prelungi durata de viață a echipamentelor de duș.

Investiția într-un filtru de apă pentru duș influențează, pe lângă confortul personal, și sănătatea ta generală. Acest mic upgrade în rutina zilnică poate face o diferență semnificativă în bunăstarea ta pe termen lung.

Încearcă și tu capul de duș cu dublă filtrare a apei HydroJet 101 de la Osmotica și vei vedea diferența pe pielea ta!