5 motive să alegi produse BPA free

În primul rând ce este BPA=bisfenol A?

BPA-ul este un ingredient industrial folosit în fabricarea plasticului și rășinelor încă din 1960. BPA-ul se găsește în majoritatea ambalajelor pentru mâncare și băuturi, în sticlele în care se îmbuteliază apă, în sticlele pentru bebeluși și chiar în unele conserve, dar și în alte bunuri de consum.

Ar trebui sa ne preocupe expunerea la această substanță?

Toxicitatea BPA este încă dezbătută, însă mai multe studii aduc argumente convingătoare pentru evitarea acestui produs chimic cu orice preț. Mai mult, Europa propune reduceri drastice ale BPA.

Bisfenolul A a fost identificat în majoritatea fluidelor umane, fiind prezent în: sânge, urină, fluid amniotic, placentă, cordon ombilical.

Din studiile desfășurate până în prezent am selectat 5 motive pentru a folosi produse fără BFA.

  • Bisfenolul A acționează asupra receptorilor de estrogen, receptorilor androgenici sau tiroidieni. Efectele se manifestă prin infertilitate masculină sau feminină, pubertate precoce, formarea unor tumori hormon- dependente în special la nivelul sânului, prostatei sau o serie de tulburări metabolice, dintre care cea mai frecventă este sindromul ovarului polichistic.
  • Încă din anul 2011, BPA a fost interzis în producția de biberoane. În unele țări, interzicerea  a fost extinsă pentru toate alimentele sau ustensilele de bucătărie dedicate copiilor până la vârsta de 3 ani.
  • Efectele inflamatorii ale BPA-ului pot contribui la creșterea nedorită în greutate (risc ridicat de obezitate), împreună cu dezvoltarea bolilor de inimă și a diabetului de tip 2.
  • BPA poate provoca stres pentru corpul uman prin deteriorarea mitocondriilor (“fabricile de energie” găsite în fiecare dintre celulele organismului). Stresul poate genera inflamație cronică, un răspuns imunitar ce aduce modificări asupra modului în care corpul reglează greutatea și apetitul.
  • Din momentul în care bisfenolul A este fabricat și încorporat în diferite produse, acesta va ajunge în mediul înconjurător, devenind în acest fel un poluant al solului și al apelor.

Este evident din toate studiile științifice publicate și din reglementările Comisiei Europene și a Agenției Europene pentru Substanțe Toxice că bisfenolul A reprezintă o substanță toxică ce prezintă motive de îngrijorare deosebite din cauza efectelor negative asupra sănătății.

Toate cele de mai sus ne-au determinat pe noi, cei de la Osmotica, să-ți oferim un cap de duș  BPA-free! BPA-ul poate interfera cu compoziția chimică a apei, mai ales atunci când este fierbinte, și poate afecta calitatea acesteia. Prin utilizarea unui cap de duș BPA-free poți evita această problemă, bucurându-te de o apă mai curată.

Alege pachetul format din cap de duș fără BFA și 2 filtre de sedimente!