6 moduri prin care poți economisi apa când faci duș

Știai că dușul este unul dintre cei mai mari consumatori de apă într-o casă? Fiecare picătură de apă contează, iar atunci când facem duș avem o oportunitate excelentă de a economisi apă fără a compromite calitatea experienței. Iată câteva sfaturi simple și eficiente pentru a economisi apă în timpul dușului:

 1. Captează apa rece inițială: lasă apa să curgă într-un recipient înainte de a intra sub duș până când devine caldă. Această apă poate fi folosită ulterior în alte scopuri, precum udarea plantelor, în loc să se risipească în canalizare.
 2. Repară robinetul dacă picură: o scurgere mică poate să consume multă apă în timp. Asigură-te că toate robinetele sunt bine închise și nu prezintă scurgeri.
 3. Optează pentru dușuri mai scurte: redu durata dușului tău cu câteva minute. Conform calculatorului de amprentă a apei, un duș de 10 minute folosește aproximativ 100 de litri de apă (calculat pe baza unui duș standard cu debit scăzut). Deci fiecare minut în plus înseamnă mai multă apă consumată. Stabilește un cronometru sau folosește o melodie preferată ca ghid pentru a reduce timpul petrecut sub apă.
 4. Ajustează debitul de apă: capetele de duș cu opțiuni de control al debitului de apă permit reducerea cantității de apă utilizată fără a diminua plăcerea dușului. Poți ajusta fluxul de apă în funcție de nevoile tale, economisind astfel apă prețioasă.
 5. Închide apa în timpul săpunării: oprește apa atunci când te șamponezi sau folosești săpunul. Deschide doar atunci când vrei să te clătești.
 6. Folosește un cap de duș eficient: capetele de duș cu tehnologii inovatoare, precum jeturile micro-perforate sau filtrele de apă, pot ajuta la economisirea apei fără a compromite confortul dușului. Acestea optimizează utilizarea fiecărei picături de apă.

Economisirea apei în timpul dușului nu doar contribuie la conservarea resurselor naturale, ci și la reducerea facturii de apă. Prin aplicarea acestor sfaturi simple poți face o diferență semnificativă în consumul tău de apă, fără a renunța la confortul și plăcerea unui duș relaxant.

Capul de dus Osmotica este conceput cu tehnologii inovatoare pentru a oferi o experiență de duș excepțională și, în același timp, te ajută să economisești apa.

Concret, iata 5 caracteristici care fac din capul de duș Osmotica un aliat al portofelului tău:

 1. Eficiența hidraulică: capul de duș Osmotica are 2 supape de restricție care reduc debitul și în același timp maximizează presiunea și distribuția apei. Prima este la bază, în locul prin care apa intră în capul de duș, iar a doua este deasupra filtrului din bumbac multistrat, înainte ca apa să pătrundă în pălăria capului de duș. Astfel vei obține o senzație plăcută de duș chiar și cu un consum redus de apă.
 2. Filtrul din bumbac multistrat și structură adâncă: prezența filtrului, pe lânga beneficliie asupra calității apei, optimizează și circulația ei. Filtrul ajută la creșterea presiunii și a utilizării unei cantitați mai mici de apă în timpul dușului.
 3. Designul intern: capul de duș Osmotica are un model special în interiorul pălăriei care direcționează fluxul de apă în mod eficient. Designul intern permite distribuirea apei pe o suprafață mai mare, astfel că ai nevoie de mai puțină apă pentru a te simți bine și curat.
 4. Butonul ON/OFF: capul de duș Osmotica este echipat cu un buton de oprire și control al debitului de apă. Astfel poți ajusta fluxul de apă conform preferințelor tale, oprind apa atunci când aplici șampon sau săpun. Acest control suplimentar asupra debitului de apă ajută la economisirea apei fără a compromite calitatea experienței de duș.
 5. Amestecul de aer+apă: 3 elemente cheie: filtrul cu pietre maifan, sita de filtrare și placă din oțel inoxidabil perforată cu laser, fac din capul de duș Osmotica un dispozitiv inteligent ce optimizează amestecul de aer și apă. Acest proces ingenios asigură o proporție optimă de aer și apă, permițându-ți să te bucuri de o experiență de duș revigorantă, în timp ce optimizează utilizarea fiecărei picături.

Prin utilizarea capului de dus Osmotica, poți obține o economie semnificativă de apă, de până la 50%. Aceasta nu doar că te ajută să reduci costurile facturii de apă, dar contribuie și la conservarea resurselor naturale și la protejarea mediului înconjurător. 

Îl poti comanda aici. Și nu uita! Îl poți returna gratuit in 14 zile dacă nu te-a convis!

OsmoticaTip: Încearcă să faci din duș o experiență conștientă. Concentrează-te asupra momentului prezent și bucură-te de senzația apei pe piele.